Knyga apima keletą skyrių apie receptus, ir aprašoma, kaip ji nusipirko ir restauravo apleistą vilą Toskanos kaime.
Cavolo nero yra pagrindinis ingredientas daugumoje Toskanos patiekalų: ribollita, kaimiška sriuba su sužiedėjusia duona, baltomis pupelėmis ir žieminėmis daržovėmis. Iš Cavolo Nero išsisunktos sultys, įsigeria į vištieną, kur sulaiko drėgmę ir švelnų skonį. Jei negalima rasti Cavolo Nero, galima naudoti mangoldolus (kas taip pat nebuvo įmanoma rasti)
Porcijos: 4
Pasiruošimas: 15min
Gaminimas: 20min
Ingridientai:
- 1.8kg vištos, padalintos į keturias porcijas
- 8š aliejaus
- 250g cavolo nero daržovės
- 4 storos kumpio juostelės, supjaustytos gabaliukais
- 1 šv.rozmarino šakelė
- keletas šalavijų lapelių
- 1 svogūnas
Tuo tarpu pasiruošti cavolo nero - nuplauti ir pašalinti stiebus. Užpilti verdančiu pasūdytu vandeniu ir po minutes nupilti. Keptuvėje įkaitinti likusį aliejų ir apkepti česnaką, kumpį, žoleles ir svogūną. Sudėti blanširuotą cavolo nero ir apkepti, kol viskas suminštės.
Daržoves padalinti tarp lekščių, o ant viršaus uždėti vištienos porciją. SKANAUS...
p.s. aš vis dar galvoju, ar savo gyvenime esu mačiusi tą Cavolo nero? taigi idėja gera, ir tikrai skanu šventiniam stalui. manau pakeitimui tiktų bet kokia lapinė daržovė, kurią galima blanširuoti. Kadangi aš neradau nero, tai tiekiau vištieną su bulvių gratin. Labai patiko vištienos skonis, nes pabarsčius druska ir pipirais aš ją apkepiau labai gerai įkaitintuose riebaluose, ir užbaigiau orkaitėje kepti ant grotelių po 15 min iš abiejų pusių. Prieskoniai buvo gerai įsigėrę į odą, o mėsa buvo švelnesnio skonio... Paprasčiausiai netikiu, kad vištos ketvirtis bus iškepęs keptuvėje po 15 min. O žalios mėsos nemėgstu...
Šaltinis: delicious. MAY 2009
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą