Ingridientai:
- 4 x 175g užpakalinės and nugarinės jautienos pjaustinių
- 50ml sojos padažo
- 4 šaukštai saldaus čili padažo
- 4 kekių sausų stiklo makaronų (bunches of glass noodle)
- 2,5cm šviežio imbiero šaknies
- 2 česnako skiltelės
- 50g anakardžio riešutų
- 1 šaukštelis čili miltelių
- 2 šaukštai aliejaus
- 2 morkos
- 1 raudonoji paprika
- šviežių kalandros lapų
Pirmiausia pamarinuoti jautienos pjausnius sojos ir saldziojo čili padažų mišinyje apie 10min. Makaronus užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti apie 4min, tada nupilti ir perlieti šaltu vandeniu.
Imbierą, česnaką, riešutus ir čili sutrinti maisto procesoriumi iki vientisos masės.
Užkaisti keptuvę ir, kai gerai įkais pakepti kepsnius po 3-4min iš abiejų pusių. Pasidėti į šoną, kad mėsa pailsėtų.
Pakaitinti aliejų keptuvėje ir jame pakepti pastą, sudėti lazdelėmis pjaustytas morkas ir papriką, užpilti šlakeliu vandens ir patroškinti apie 2min.
Sudėti makaronus, gerai išmaišyti ir patiekti su pjaustytais kepsniais.
p.s. Galutinio rezultato nespėjau nufotografuoti, nes nebeliko, kai grižau iš darbo. Bet vyras labai išgyrė marinatą, nes mėsa marinavosi per naktį ir buvo minkštutė. Makaronų salotas, tiesą pasakius, teko išmesti. Gaila, bet nepatiko skonis pastos. Tikrai dar ruošiu kepsnius pagal šį receptą, bet ne salotas.
Šaltinis : delicious. AUGUST 2009
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą