2011 m. spalio 24 d., pirmadienis

PANCETTA IR TALEGGIO PENNONI

Porcijos: 4
Pasiruošimas: 30min
Gaminimas: 45min



Ingridientai:
  • 700g pomidorų tyrės
  • 100ml raudonojo vyno
  • 1a.š. šviesaus muscovado cukraus
  • 1 česnako skiltelė
  • čili
  • 1š aliejaus
  • 250g Pennoni arba Cannelloni makaronų
  • 2š tarkuoto Parmesano arba Grana Padano
  • petražolių
Įdarui:
  • 2 baltos duonos riekės
  • 70g šoninės
  • 4š smulkintų šv.petražolių
  • 1 cirinos žievelės ir sulčių
  • 200g Taleggio sūrio
  • 1 kiaušinis


Įkaitinti orkaitę iki 200C temperatūros. Supilti pomidorų tyrę, vyną, cukrų, sudėti trintą česnako skiltelę, čili ir aliejų į puodą. Paskaninti prieskoniais, užvirinti ir uždengus patroškinti apie 15min.
Išvirti makaronus dideliame kiekyje vandens apie 5 min. Nusunkti ir perlieti vandeniu.
Tuo tarpu pasiruošti įdarą. Į dubenį sudėti smulkintą duoną, šoninę, petražoles, citrinos sultis ir žievelę, Taleggio sūrį ir kiaušinio trynį ir gerai išmaišyti.



Prikimšti makaronus įdaro (bet ne po daug). Įpilti pusę padažo į kepimo indą, sudėti makaronus ir supilti likusį padažą, pabarstyti sūriu ir kepti apie 25min. SKANAUS...





p.s. iš šios normos prikimšau tik 10 makaronų, tai nereik padaugint verdant makaronus. Įdarui naudojau rūkytą šoninę, tai skonis buvo per sunkus, nes visas patiekalas kaip ir vegetarinis. Manau sekančiam kartui užteks paprastos šoninės, o gal net ir tik paprastas kumpis. Taleggio sūrio neradau, tai naudojau paprasčiausią Cheshire sūrį.

Šaltinis: delicious.MAY 2009

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą