2011 m. spalio 22 d., šeštadienis

KLASIKINIS KIAULIENOS KEPSNYS


Ingridientai:
  • 4 kiaulienos kepsniai
  • 1 agurkas, nuluptas, sėklos pašalintos ir supjaustytas gabaliukais
  • 1 raudona čili
  • 2 a.š. baltojo vyno acto
  • žiupsnelis cukraus
  • 1 š. šv.krapų
  • 100ml grietinės
  • 1/2 citrinos sulčių
  • 150g džiūvėsėlių
  • 25g parmesano sūrio
  • 3 š miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 25ml aliejaus
  • sviesto
Kiaulienos kepsnius išmušti iki centimetro storio. Dubenyje sumaišyti agurką su čili, actą, cukrų, 2 šaukštus aliejaus ir krapus, paskaninti prieskoniais. Kitame inde sumaišyti grietinę su citrinos sultimis ir žievele ir likusiu aliejumi.



Viename inde sumaišyti džiuvesėlius ir sūrį, kitame inde - miltus su prieskoniais ir trečiame - išplakti kiaušinį. Pirmiausia kepsnį apvolioti miltuose, paskui kiaušinio plakinyje ir džiuvesėliuose. Kepti įkaitintame aliejaus ir sviesto mišinyje apie po 3-4 min iš abiejų pusių.

Tiekti su agurkų pagardu, grietinė padažu ir citrinos skiltele.






SKANAUS...

p.s. čili nedėjau, nes pietus ruošiau ir vaikams ir tiekiau su kažkokios rūšies krupomis, panašomis į kuskusą.

Šaltinis: delicious. MAY 2009

1 komentaras: