2011 m. spalio 22 d., šeštadienis

LĖTAI KEPTAS KIAULIENOS KEPSNYS

Ingridientai:
  • 2.25kg kiaulienos gabalo su kaulu
  • 1š druskos
  • 1š pankolio sėklų
  • 300ml sauso sidro
  • 1 citrinos žievelės
  • 2 pankolio svogūnų


Įkaitinti orkaitę iki 140C temperatūros. Įdėti mėsos gabalą į kepimo indą, oda į viršų. Įtrinti druską ir pankolio sėklas. Užpilti sidru ir apibarstyti citrinos žievelėmis. Uždengti dangčiu ar folija ir kepti apie 8val.






Nupimti dangtį ar foliją, sudėti pankolio svogūnus ir pakėlus temperatūrą iki 220C kepti dar apie 45min, kad apskrustų viršus.
Tiekti su bulvėmis.
SKANAUS...

p.s. Kadangi susigribau, kad reik mėsą kepti, nes svečių laukėm, per vėlai, ją kepiau 5val 160-170C temperatūroje. Iškepė skani, ne per sausa. Tik reik stebėt, kad nesudegtų, nes gali skystis išgaruoti. Nuotraukų nebeišėjo daugiau padaryti, nes sugužėjo svečiai.

Šaltinis: delicious. MARCH 2009

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą