Ingridientai:
- 3 š aliejaus
- 2 raudonosios paprikos
- 4-5 š kario padažo
- 2 x 400ml kokoso pieno skardinių
- 1 raudona ir 1 žalia čili
- 6 svogūnų laiškai
- 2 citrinžolės stiebai
- 2 laimų sulčių
- 150g smulkintų migdolų
Mėsos kukuliams:
- 1kg kiaulienos faršo
- 5 svogūnų laiškai, susmulkinti
- 1 raudonoji čili, pašilintos sėklos ir susmulkinta
- 2 citrinžolės stiebai, susmulkinta
- kalendros, susmulkinta
- 4cm šv imbiero šaknies, sutarkuotos
- 2 laimų sulčių ir žievelės
- kiaušinis
Įkainti keptuvėje 2š aliejaus ir apkepti kukulius per du kartus apie 10 min.
Toje pačioje keptuvėje įkaitinti likusį aliejų, apkepti papriką apie 2min kol suminkštės, Po to sudėti kario pastą ir pakaitinti apie 1min. Supilti kokoso pieną, sudėti smulkintus svogūnų laiškus, citrinžolę ir laimo sultis supilti. Patroškinti ant nekaitrios ugnies keletą minučių. Sudėti migdolus ir dar pakaitinti keletą sekundžių. Galima ipilti valndens, jei išgaruotų skystis.
Kai padažas bus paruoštas, sudėti mėsos kukulius ir pakaitinti, kol kukuliai sušils. Tiekti su ryžiais.
SKANAUS...
p.s. Aš receptus visad pakoreguoju pagal savo skonį, tai ir šį sykį pabijojau čili ir jos nedėjau. Aštrumo užteko iš kario pastos. Mėsos kukuliai labai patiko, kuriuos tikrai darysiu ateityje. Padažui kitam kartui nedėsiu kokoso pieno, o turbut pabandysiu panaudot paprasta pieną su kokiais nors prieskoniais. Paprasčiausiai įsitikinau dar sykelį, kad kokoso pienas ne mano skoniui. Nors vyras valgė ir gyrė.
Šaltinis: delicious. AUGUST 2009
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą