2011 m. rugsėjo 23 d., penktadienis

BOČIŲ DUONA

Kadangi namuose kepu duoną, visą laiką ieškau internete kažko naujo. Beklaidžiojant po neto platybes atradau Natalčiuk'o blog'ą ir receptą Bočių duonai. Ačiū jai.

Ingridienatai:
 2v.š. salyklo
  • 2v.š. kmynų
  • 1v.š. medaus
  • 1a.š. druskos
  • 100g rupių ruginiu miltu
  • 545g vandens
  • 350g ruginių miltu
  • 250g kvietinių miltų
  • 2a.š. sauso raugo!
  • 1.5a.š. sausų mielių
Salyklą ir kmynus užplikyti (jei naudojat rupius ruginius miltus, tai ir jos sudėt ir užplikyt). Kai atauš sudėt likusius produktus į duonkepes kibirėlį ir kept su pagrindine programa. Sausą raugą ir mieles dėt į skirtingus kampus.

p.s. Aš duonos tešlą visad ruošiu duonkepėje ir kepu orkaitėje. Šią duoną kepu apie 1val 180 temperatūroje įkaitintoje orkaitėje.

Šaltinis : Natalčiuko blog'as

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą