2011 m. rugsėjo 11 d., sekmadienis

POMIDORŲ IR ŠVIEŽIŲ BAZILIKŲ SRIUBA

Šaltą žiemos vakarą mėgstu įsisukti į pledą ir pasimėgauti karštos sriubos puodeliu. Mano mama turi tokius mielus puodelius, kuriuos visad išsitraukiu, kai apsilankau pas ją. Mamytės virtos sriubytės pasakiškos, valgant iš šių puodelių. Bet niekad neatsiranda vietos lagamine parsivežti sau... Bet užteks apie tuos puodelius.

Ingridientai:
  • 15ml/1š aliejaus
  • 25g/2š sviesto
  • 1 vid.dydžio svogūnas, smulkinto
  • 900g pomidorų, supjaustytų stambokai
  • 1 česnako galvutė, smulkinta
  • apie 750ml vištienos ar daržovių sultinio
  • 120ml sauso balto vyno
  • 30ml/2š saulėje džiovintų pomidorų pastos
  • 2š smulkintų bazilikų  plius keletą lapelių papuošimui
  • 150ml grietinėlės
  • druskos ir pipirų

Pakepinti svogūną apie 5 min aliejuje ir svieste pamaišant retkarčiais. Sudėti pomidorius ir česnaką, supilti sultinį, vyną, pomidorų pastą. Paskaninti prieskoniais. Užvirinti, sumažinus ugnį virti apie 20min, pamaišant retkarčiais.
Išvirus, pertinti sriubą su bazilikais. Supilti grietinėlę ir vėl pakaitinti. Patiekiant supilstyti i pašildytas lėkštes ir papuošti baziliko lapeliais. SKANAUS...


Šaltinis : Bridget Jones 'COMPLETE COMFORT FOOD'

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą