2011 m. rugsėjo 24 d., šeštadienis

LENGVAS DEŠRELIŲ TROŠKINYS


Ingridientai:
  • 4 didelės bulvės
  • 4 morkos
  • 8 dešrelės
  • 2š aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 1 česnako skiltelė
  • 1šaukšt. paprikos miltelių
  • 400g konservuotų pomidorų
  • 400ml sultinio
  • 1-2 lauro lapeliai
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Bulves nulupti ir supjaustyti i ketvirčius. Morkas nuskusti ir supjaustyti i 4-5 dalis.
Dešrelių odelę subadyti, kad kepant išbegtų riebalai. Įkaitinti keptuvėje aliejų ir pakepinti dešreles apie 10 min, vartant iš vien. Pabaigus išimti ir pasidėti į šoną.
Į tą pačią keptuvę sudėti smulkintus svogūnus ir pakepti apie 5-10 min ant sumažintos ugnies. Tada suberti česnaką ir paprikos miltelius ir pakepinti dar minutėlę. Sudėti bulves ir morkas ir gerai išmaišyti, kad daržovės apsiveltų prieskoniais.
Sudėti tada konservuotus pomidorus ir supilti sultinį ir sudėti lauro lapelius. Užvirus, sudėti dešreles. Ir uždengus ir perkėlus i orkaitę, kepti apie 45 min pakol bulvės išvirs.


SKANAUS...



p.s. Morkas pjausčiau smulkiais griežinėliais, nes nemėgstu virtų mokrų. Ir dešreles naudojau vegetarines. Jei ruošitės gaminti, dešreles imkit kuo geresnės kokybės.

Šaltinis : delicious. April 2009

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą