Ingridientai:
- Trapios tešlos
- 200 g džemo
- riešutų pabarstymui
Tešlą iškočioti, supjaustyti norimo dydžio juostelėmis. Ant vienos juostelės uždėti džemo (geriausia naudoti konditerinį švirkštą, kad gražiai ir lygiai užtepti). Uždėti antrą juostelę, užspausti kraštus, patepti plaktu kiaušiniu ir pabarstyti riešutais. Paruoštas juosteles dėti i kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min.
SKANAUS...
p.s. laiką taupydama, naudoju paruoštą tešlą. Bet ją galima pasigaminti iš 430 g miltų, 270 g margarino,150 g cukraus, 1vidutinio dydžio kiaušinio, 1/2a.š. kepimo miltelių, žiupsnis druskos ir 30-40 g vandens(priklauso nuo kiaušinio dydžio). Atskirti trynį nuo baltymo, baltymu reikės juostelėms aptepti. Išsunkti margariną su cukrumi iki vientisos purios masės, miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska. Į margariną suberti miltus ir dėti trynį. Viską gerai išmaišome iki vientisos masės po truputį įpildami vandenį.
Šaltinis : Nataliunčiko blog'as
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą