2011 m. rugsėjo 24 d., šeštadienis

SODOS DUONA (Soda Bread)

Vis pramesdavau akimis tokius duonos receptus, kur nereikia mielių ir kildinti. O visai bereikalo. Laiko taupymas ir labai skaniai gaunasi. Ir kažkiek primena lietuvišką duonytę...


Ingridientai:
  • 250g paprastų miltų, plius pabarstymui
  • 10g druskos
  • 15g sodos
  • 250g nesijotų miltų (wholemeal flour)
  • 150g didelių avižų dribsnių
  • 1š medaus
  • 1š juodojo sirupo (black treacle-nežinau, kuo LT jį pakeisti, gal tiktų kas tamsina tešlą)
  • 500ml pieno
Užkaisti orkaitę iki 200 laispnių teperatūros. Sumaišyti visus sausus produktus dubenyje. Viduryje padarius duobutę, supilti medų, sirupą ir pieną ir rankomis gerai išminkyti. Miltuotomis rankomis suformuoti kepaliuką, aštriu peiliu įpjauti paviršių.


 Perkelti kepaliuką i kepimo popieriumi išklotą skardą.


 Ir kepti orkaitėje apie 40-50 min, kol pabarbenus i apačią, skambės dusliai. Išėmus atvėsinti ir SKANAUS...

p.s. Kaip dera, pirmas kartas nesigavo, neiškepė vidurys, neturėjau juodojo sirupo tai ir duonelė gavosi šviesi. Bet verta buvo bandyti dar kartą. Lengva ir greita...

Šaltinis : delicious. March 2009

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą