Porcijos: 6
Ruošimas: 15 min
Gaminimas: 1 1/4 val
Ingriedientai:
- 1š aliejaus
- 1 svogūnas, smulkintas
- 2 česnako skiltelės, smulkintos
- 4 juostelės šoninės, supjaustytos kubeliais
- 500g liesos jautienos faršo
- 2 x 400g skardinės marinuotų pomidorų
- 1šaukst dž raudonėlio
- 500g macaroni arba kitos rūšies trumpų makaronų
- 2 x 250g ind marskaponės sūrio
- 50g tarkuoto Parmesano arba Grana Padano sūrio
Pakaitinti aliejų keptuvėje ir pakepinti svogūną, česnaką ir šoninę 5 min. Sudėti faršą ir, mašant medine šakute atskirti mėsą, pakepti apie 3min. Tada supilti konservuotus pomidorus, raudonėlį ir pagardinti druska ir pipirais, ir palengva troškinti apie 30-40min.
Įkaitinti orkaitėję iki 190 C temperatūros. Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje apie 10min, kad vis dar būtų tvirti. Nukošti ir vėl sudėti į puodą.
Supilti pusę mkaronų į mėsos troškinį. Gerai išmaišius, supilti į vieną didelį kepimo indą, skirtą kepimui orkaitėje, arba keletą mažesnių indelių.
Supilti maskarponę ir sūrį į likusius makaronus kartu su 100ml verdančio vandens ir maišyti, kol sūriai aptirps. Šaukštu uždėti sūrio ir makaronų masę ant mėsos. Kepti apie 20min, pakol parus viršus.
SKANAUS...
Šaltinis: delicious. MAY 2009
p.s. Mano pastabos - man asmeniškai trūko prieskonių baltajame padaže, kitam kartui būtinai patikrinsiu prieš kepant... Labai niekuo neypatingas receptas, bet lengvas būdas vakarienei. (gan riebus :-) )
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą