2011 m. lapkričio 16 d., trečiadienis

MACARONI PASTICCIO

Porcijos: 6
Ruošimas: 15 min
Gaminimas: 1 1/4 val



Ingriedientai:
  • 1š aliejaus
  • 1 svogūnas, smulkintas
  • 2 česnako skiltelės, smulkintos
  • 4 juostelės šoninės, supjaustytos kubeliais
  • 500g liesos jautienos faršo
  • 2 x 400g skardinės marinuotų pomidorų
  • 1šaukst dž raudonėlio
  • 500g macaroni arba kitos rūšies trumpų makaronų
  • 2 x 250g ind marskaponės sūrio
  • 50g tarkuoto Parmesano arba Grana Padano sūrio
Pakaitinti aliejų keptuvėje ir pakepinti svogūną, česnaką ir šoninę 5 min. Sudėti faršą ir, mašant medine šakute atskirti mėsą, pakepti apie 3min. Tada supilti konservuotus pomidorus, raudonėlį ir pagardinti druska ir pipirais, ir palengva troškinti apie 30-40min.



Įkaitinti orkaitėję iki 190 C temperatūros. Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje apie 10min, kad vis dar būtų tvirti. Nukošti ir vėl sudėti į puodą.
Supilti pusę mkaronų į mėsos troškinį. Gerai išmaišius, supilti į vieną didelį kepimo indą, skirtą kepimui orkaitėje, arba keletą mažesnių indelių.
Supilti maskarponę ir sūrį į likusius makaronus kartu su 100ml verdančio vandens ir maišyti, kol sūriai aptirps. Šaukštu uždėti sūrio ir makaronų masę ant mėsos. Kepti apie 20min, pakol parus viršus.







SKANAUS...

Šaltinis: delicious. MAY 2009

p.s. Mano pastabos - man asmeniškai trūko prieskonių baltajame padaže, kitam kartui būtinai patikrinsiu prieš kepant... Labai niekuo neypatingas receptas, bet lengvas būdas vakarienei. (gan riebus :-) )

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą