2011 m. lapkričio 28 d., pirmadienis

SPAGEČIAI SU TUNU, ŽIRNELIAIS IR BORLOTTI PUPELĖMIS

Porcijos: 4
Ruošimas: 10min
Gaminimas: 25-30min


Ingridientai:
  • 2š aliejaus
  • 1 svogūnas, smulkintas
  • 3 skiltelės česnako, smulkintos
  • 4š pomidorų tyrės
  • žiupsnelis džiovintų čili
  • 400g konservuotų pomidorų
  • 400g konservuotų borlotti pupelių
  • 400g konservuotos tunos
  • didelė sauja petražolių, smulkintų
  • 120g šaldytų žirnelių
  • 400g spagečių
  • šv.baziliko lapelių pauošimui
Pakepinti svogūną aliejuje, kol suminkštės. Sudėti česnaką ir pomidorų tyrę ir patroškinti apie 1min. Suberti čili, supilti pomidorus, nuvarvintas pupeles ir šlakelį vandens. Užvirinus, patroškinti apie 15min, kol padažas sutirštės.



Įmaišyti tuną, žirnelius ir petražoles ir patroškinti dar keletą minučių.

Tuo tarpu išvirti spagečius pagal instrukciją. Patiekti lėkštėje uždėjus keletą šaukštų padažo ant spagečių ir papuošus baziliku. SKANAUS...



p.s. petražolių nemėgstu, tai jų ir nedėjau. Tunas labai gerai derėjo su pupelėmis ir spagečiais.

Šaltinis: delicious. JUNE 2009

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą