Ingridientai:
- 120 ml šilto pieno
- 1 arb.šaukštelio cukraus arba medaus
- 1 trynio
- 30 g sviesto
- žiup.druskos
- 15 g mielių
- 300 g miltų
- 50 g sviesto
- 3-4 šaukštai cukrus
- 1-2 arbatinius šaukštelius cinamono
Dubenyje ištirpinti mieles su cukrumi šiltame piene, kol suputos. Supilti išlydytą sviestą ir kiaušinio trynį ir gerai išplakti. Suberti išsijotus miltus ir minkyti apie 10min. Palikti šiltoje vietoje apie 1-2val, kol padvigubės.
Įkaitinti orkaitę iki 200 ° C.
Sumaišyti 50 g minkšto sviesto su 3-4 šaukštai cukraus ir cinamono iki vientisos masės. Tešlą iškočioti į kvadrato formą ir ištepti sviesto ir cinamono mišiniu ir susukti.
Vyniotinį įpjauti per pusę paliekant vieną galą neįpjautą ir persukti.
Galus sujungti, aptepti likusiu mišiniu ir kepti orkaitėje apie 20-25min. Atvėsusį apibarstyti pudra arba aplieti sirupu ir skanauti.
SKANAUS...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą