2011 m. gruodžio 14 d., trečiadienis

SPURGOS

Spurgos grišta - ir dėl geros priežasties. Paprasta, saldi tešla miltų, sviesto, kiaušinių ir mielių, transformuota į pagalves šilto, saldaus gerumo, puikiai tinka apipilti cinamoniniu cukrumi, nardinti šokolade arba pripildyti  uogiene... Ir nors yra garantuotas įspūdis, jos super lengvai pagaminamos. Homeris Simpsonas negalėjo geriau pasakyti: 'Mmmmm, spurgos!!!'

Porcijos: 12
Ruošimas: 25min
Gaminimas: 1min vienai partijai


Ingridientai:
  • 200g miltų
  • 50g atšaldyto sviesto, supjaustyto gabaliukais
  • 7g sausų mielių
  • 4š cukraus
  • 1 kiaušinis, suplaktas
  • 100ml pašildyto pieno
  • aliejaus kepimui
  • 4š uogienės
Miltus išsijoti su druska į indą. Sviestą įtrinti pirštais į miltus. Užbarstyti mieles ir 1 šaukštą cukraus ir gerai išmaišyti. Pieną sumaišyti su kiaušiniu ir įmaišyti į miltus. Gerai išminkyti tešlą ant miltuoto paviršiaus apie 8min. Perdėti į indą, uždengti ir palaikyti šiltai apie 1val arba pakils dvigubai.
Padalinti tešlą į 12 gabaliukų, iš kurių suformuoti ruotuliukus. Juos uždengus palaikyti šiltai apie 45min kol padvigubės.


Šioje nuotraukoje spurgos gamintos iš nesijotų miltų (wholemeal flour).

Aliejų pakaitinti gilioje keptuvėje iki 190C (kol gabalėlis duonos apskrus per 30s). Spurgas kepti aliejuje po 30s iš abiejų pusių kol pagels ir iškeps. Jas išgriebti kiaurasamčiu ir sudėti ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalai.


Nesijotų miltų spurgos kepant labai patamsėja.


Kol spurgos šiltos, jas galima pripildyti uogiene ir apibarstyti cukraus pudra.

SKANAUS...



Šaltinis: delicious. SEPTEMBER 2011

p.s. pasakiškos spurgos, greitai dingstančios iš dubenio. Aš tešlą ruošiu duonkepėje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą