Porcijos: 12
Ruošimas: 25min
Gaminimas: 1min vienai partijai
Ingridientai:
- 200g miltų
- 50g atšaldyto sviesto, supjaustyto gabaliukais
- 7g sausų mielių
- 4š cukraus
- 1 kiaušinis, suplaktas
- 100ml pašildyto pieno
- aliejaus kepimui
- 4š uogienės
Padalinti tešlą į 12 gabaliukų, iš kurių suformuoti ruotuliukus. Juos uždengus palaikyti šiltai apie 45min kol padvigubės.
Šioje nuotraukoje spurgos gamintos iš nesijotų miltų (wholemeal flour).
Aliejų pakaitinti gilioje keptuvėje iki 190C (kol gabalėlis duonos apskrus per 30s). Spurgas kepti aliejuje po 30s iš abiejų pusių kol pagels ir iškeps. Jas išgriebti kiaurasamčiu ir sudėti ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalai.
Nesijotų miltų spurgos kepant labai patamsėja.
Kol spurgos šiltos, jas galima pripildyti uogiene ir apibarstyti cukraus pudra.
SKANAUS...
Šaltinis: delicious. SEPTEMBER 2011
p.s. pasakiškos spurgos, greitai dingstančios iš dubenio. Aš tešlą ruošiu duonkepėje.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą